Kako dezinfikovati telefon i da li je to ispravno? (VIDEO)

Foto: BalkanTech Youtube
Foto: BalkanTech Youtube

Vrlo nam je svima poznata rečenica ”perite ruke” i ”pojačajte svoju higijenu”. Jedna stvar koju većina nas zaboravi je mobilni telefon. Da li treba dezinfikovati telefon? Da li to uopšte ima smisla? Kako da ne oštetimo telefon…

Prvo što bismo vam pomenuli je da se trudite da telefon ne nosite sa sobom do prodavnice i u kratke izlaske. Ukoliko ipak nosite telefon, potrudite se da razgovarate preko slušalica ili da što manje dodirujete lice.

Telefon se pravilno i najbolje dezinfikuje tečnim sapunom i vodom. Najbolji način za dezinfekciju je da na mikrofiber krpu nanesete tečni sapun, zatim sa njom prebrišete ceo telefon. Zatim prebrišete vlažnom krpom ceo telefon 2-3 puta, da bi se sklonio sav sapun sa njega. Nemojte zaboraviti isto da uradite i sa maskom telefona ukoliko je imate.

Važno je da napomenemo da bilo kakvo direktno nanošenje sapuna na telefon ili nekog dezinfekcionog sretsva nije preporučljivo. Čak ako koristite i neko dezinfekciono sredstvo u spreju, prepruka je prvo ga naprskati na telefon.

Naučno istraživanje je dokazalo da ovaj metod uklanja i do 95% bakterija sa vašeg telefona. Zahvaljujemo se Igoru Rakociji sa YouTube kanala ” BalkanTech ” koji je snimio video o tome i sve detaljno objasnio.

Ovo biste trebali da radite češće, nevezano za trenutnu pandemiju, virusa uvek ima i bitno je održavati higijenu telefona, jer ipak, on nam je stalno u rukama i blizu lica.

OSTANITE KOD KUĆE E-ALTERNATIVA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име