Freelance sajt za internet zaradu!

photo from: PixaBuy
photo from: PixaBuy

Ukoliko ste zainteresovani da radite od kuće, ovaj sajt je idealan za vas. U pitanju je freelance sajt koji se zove ”Fiverr”. Potrudićemo se da vam objasnimo sve osnove sajta i načine na koje možete zaraditi.

Da za početak razjasnimo, ovo nije jedan od sajtova u koji treba da uložite novac niti da gledate reklame, jer su takvi sajtovi u 90% slučajeva prevare i piramidalne šeme. Ovo je sajt na kom ste palćeni za svoj posao.

Fiverr je sajt na kom možete nuditi svoje usluge i za njih biti plaćeni. Neke od usluga koje možete ponuditi članovima sajta su:
– Dizajn logotipa, vizit kartica, majica
– Obrada fotografija
– Editovanje video snimaka
– Izrada sajtova i online prodavnica
– Optimizacija i SEO

Pored ovih navedenih poslova, tu su i mnogi drugi, poput pravljenja reklama na facebook-u, isntagram profilima i prevođenje.

Pored toga što možete ponuditi usluge, možete zatražiti da neko za vas izradi logotip, da vam obradi fotografije i slično.

Ukoliko želite da postavite oglas, prvo što treba je da se REGISTRUJETE na sam ”Fiverr”. Nako registracije, popunjavate svoj profil, opis, fotografija…itd.

Da bi ste postavili posao idete na opciju ”Create gig” pa na ”create new”.
Tu će vam se otvoriti prozor sa mnogo opcija, koju vrstu posla želite da napravite, kakve su vaše veštine u tome i slično.
Nakon toga, treba da popunite opis, odnosno, da predstavite zašto baš vi treba da završite taj posao.

Nakon toga, ide svima najbitniji deo, a to je cena. Cena se formira po paketima. Da bi vam bilo jasnije, daćemo vam primer.

Osnovni paket za izradu vizit kartice, možete staviti početnu cenu, npr. 10$, u tom paketu navodite koliko dana vam treba da završite, zatim koliko puta možete uraditi izmenu i u kom formatu
Srednji i PRO paket, u njima ponudite brže vreme izrade, više mogućnosti izmena i slično, naravno sa višom cenom.

Minimalna cena koju možete postaviti za posao je 5$. Postoje opcije koje možete dodatno naplaćivati, takođe, ukoliko su naručioci zadovoljni poslom, oni vas mogu častiti sa dodatnim bonusom, što se vrlo često dešava.

U početku će vam trebati vremena dok dođete do prvog posla, ali nakon toga sve ide lakše. Vaše ponude će biti prikazivane na osnovu broja zadovoljnih mušterija. Jako je bitno skupljati pozitivne ocene, jer će one naručiocima pomoći da vas pre izaberu.

Da bi ste bili uspešniji na samom sajtu, naš savet je da često menjate naslove vašeg teksta, dobro popunite opis vašeg posla i redovno odgovarate na sve poruke koje dobijete.

Da se registrujete na fiverr kliknite OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име